Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Κυριακή 7 Ιουνίου - Δάσος Φρακτού


Θα αναχωρήσουμε στις 6.30' το πρωί από την πλατεία ελευθερίας της πόλης μας (γραφεία ΕΟΣ Δράμας) με το λεωφορείο του συλλόγου μας και σε 2.30' ώρες θα φτάσουμε στο Δασικό χωριό του Φρακτού, δηλ. περίπου στις 9.00.
Εκεί μπορούμε να ενημερωθούμε για το Παρθένο δάσος του Φρακτού από τον δασολόγο Καραμπατζάκη Φάνη που θα είναι και ο αρχηγός της εκδρομής, πίνοντας ένα καφέ και παίρνοντας το κολατσιό μας. Στις 10.00' η ομάδα θα χωριστεί σε 2 υποομάδες.
Η πρώτη που θα αποτελείται απ' αυτούς που δεν θα περπατήσουν πολύ και θέλουν να δουν τα αξιοθέατα του Φρακτού, θα επιβιβαστεί στο λεωφορείο και θα κατευθυνθεί προς τους καταρράκτες. Μετά από 20' οδική μετακίνηση, θα πάρει το μονοπάτι που οδηγεί διαδοχικά σε τέσσερις θαυμάσιους καταρράκτες. Η πορεία θα διαρκέσει περί τα 40' με την επιστροφή. Αφού επιστρέψει στο λεωφορείο θα επιβιβαστεί σ' αυτό και αν η κατάσταση του δρόμου το επιτρέπει, θα ξεκινήσει για τον "Κήπο των βράχων". Μετά από 10' οδική μετακίνηση, η υποομάδα θα περπατήσει στο μονοπάτι προς την θέση θέας "Κήπος βράχων". Από εκεί οι ορειβάτες μας μπορούν να θαυμάσουν τη θέα των ορθοπλαγιών του Φρακτού πάνω από το Αχλαδοχώρι και πιθανότατα να συναντήσουν και αγριόγιδα, των οποίων ο πληθυσμός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Πολύ χρήσιμα για το σκοπό αυτό είναι τα κιάλια. Η πορεία αυτή θα διαρκέσει 1.30' με την επιστροφή. Με το λεωφορείο πλέον η υποομάδα και γύρω στις 1.30' μμ θα αναχωρήσει για το Δασικό χωριό, όπου θα γευματίσει. Από εκεί θα αναχωρήσει περίπου στις 2.30' μμ και σε μία ώρα περίπου θα βρίσκεται στα Θερμιά. Στα Θερμιά όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει ιαματικό λουτρό, αλλά θα πρέπει να φροντίσει να έχει μαζί του τα σχετικά (μαγιό, πετσέτα, αλλαξιά, κλπ).
Η δεύτερη υποομάδα με αρχηγό τον Φάνη Καραμπατζάκη θα ξεκινήσει την πορεία της προς το Γέφυρα Πλατανορέματος. Η πορεία θα ξεκινήσει από το Δασικό Χωριό με κατεύθυνση αρχικά προς Βιλαώρα. Σε 4 ώρες η υποομάδα θα βρίσκεται στα "Μνήματα του Πευκόλοφου" και από κεί σε 1 ώρα στη βρύση του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κοντά στη "Γέφυρα του Πλατανορέματος". Η πορεία συνολικά θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες συμπεριλαμβανομένων και των στάσεων. Στη διάρκεια της πορείας θα δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε τη θέα από διάφορες θέσεις ("Βράχος", "Πλάκες").
Στη Βρύση του Κυνηγετικού Συλλόγου θα σμίξουν οι δυο υποομάδες και θα πάρουν το δρόμο για την επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου